Pionowy mieszalnik wchodzi najczęściej w skład linii do produkcji mieszanek żywnościowych, które składają się z: młyna młotkowego, podajnika ślimakowego z koszem wsypu, który łączy młyn z mieszalnikiem, pionowego mieszalnika i szafki sterowniczej. Odmierzanie wsypywanych składników odbywa się ręcznie na specjalnej wadze. Składniki mielone przez młyn młotkowy są wrzucane do mieszalnika przy pomocy poziomego podajnika ślimakowego, a te które nie są mielone, przez kosz wsypu i poziomy podajnik wsypywane są bezpośrednio do mieszalnika. Pionowa spirala przez cylindryczną rurę podnosi masę do górnej części mieszalnika, skąd bezwładnościowo opada na dno, a następnie ponownie przez spiralę podnosi się do góry. Proces ten trwa 8 do 10 minut. Opróżnianie mieszalnika odbywa się grawitacyjnie poprzez rurę, która wychodzi z mieszalnika, na której końcu znajduje się ręczny zawór.

Istnieją różne wielkości mieszalników od 300 do 900kg.

Czas realizacji ok 40 dni.

Cena

10 500 zł

60x xxx xxx
Pokaż
Ożarów Mazowiecki, warszawski zachodni, Mazowieckie
Pokaż na mapie