Sprzedam Baloty
Rodzaj Warzywa


Rolnicze Maszyny

Maszyny rolnicze stanowią podstawę oferty PREMIUM TRADE. Firma powstała w 1990 roku jako przedsiębiorstwo dystrybucyjne zajmujące się handlem maszynami rolniczymi i świadczeniem usług transportowych na terenie Całej POLSKI. Od samego początku firma bardzo dynamicznie się rozwija i nieustannie dywersyfikuje swoją ofertę szczególnie w obszarze maszyn rolniczych.

Produkt w stałej ofercie:

Wysłodki BURACZANE
prasowane w BALOTACH
Wysłodki z kampanii zeszłorocznej



Opis przedmiotu:

Waga wysłodków prasowanych w 1 balocie: 1200kg,
Balot Owinięty: Białą folią czterokrotnie,
Wymiary: ~1,2m na ~1,2m,


UWAGA:
Wysłodki wykonane Prasą ORKEL MP 2000 Compactor

CENA: 180zł brutto za każdą sztukę.
TRANSPORT: Do uzgodnienia.

--------------------------------------------------------------------

Poniższe informacje na podstawie czasopisma: "Poradnik plantatora Burak Cukrowego" dział Technika z 4/2010r. Wojciech Abramczuk, Włodzimierz Spychała



Wysłodki prasowane w porównaniu z kiszonką z kukurydzy Zawartość w 1 kg s.m. Wysłodki prasowane 24% s.m. Kiszonka z kukurydzy 27% s.m. Włókno surowe 208g 212g Białko ogólne 111g 88g Tłuszcz surowy 11g 33g Związki bezazotowe wyciągowe 599 615 Enerfia NEL
(netto enerfia laktacjji) 7,4MJ 6,3MJ Jednostki owsiane 0,82-0,88 0,83-0,90



Wysłodki prasowane są paszą jednoskładnikową uzyskiwaną z buraków cukrowych w
procesie wytwarzania cukru. Dostarczone buraki, po oczyszczeniu, zostają najpierw
pocięte w krajalnicy na małe, długie paski (krajanka). W ten sposób uzyskuje się możliwie
dużą powierzchnię, potrzebną w następnej operacji technologicznej, w której krajanka zostaje poddana działaniu gorącej wody o temperaturze 70 °C, aby rozpuścić cukier znajdujący się w komórkach. Po rozdzieleniu soku buraczanego i krajanki powstają tzw. wysłodki mokre (świeże) o zawartości ok. 12 % s.m.



Wartość pokarmowa wysłodków: Największą grupę składników pokarmowych w wysłodkach stanowią węglowodany (włókno surowe oraz bezazotowe wyciągowe: cukry proste, dwucukry, wielocukry, pentozany). Nie bez znaczenia jest też włókno surowe, które w wysłodkach stanowi 21 %. Składa się ono z prawie całkowicie przyswajalnych pektyn oraz celulozy, hemicelulozy i niewielkich ilości ligniny. Ponadkwasowym zawierającym lizynę. Niewielka zawartość cukru pozostająca w wysłodkach gwarantuje właściwy przebieg procesów zakiszania.

-----------------------------------------------------------------------
NAJWIĘKSZA SKŁADNICA MASZYN W POLSCE:
PREMIUM Trade oraz Jan-POL
* * * * * *

Sprzedam Baloty - zdjęcie 1 Sprzedam Baloty - zdjęcie 2
Cena

180 zł

Premium Trade
Ogłoszenia użytkownika
05x xxx xxx
Pokaż
Sławno, opoczyński, Łódzkie
Pokaż na mapie