Rodzaj | Nawozy |
---|
L-Amino+ Ca
SZYBKO
PRZYSWAJALNE
Wapń (Ca+)
Bor (B)
Azot (N)
Szybko przyswajalny wapń skompleksowany naturalnymi aminokwasami z hydrolizy enzymatycznej.
* Innowacyjne połączenie naturalnych wolnych aminokwasów L-alfa z hydrolizy enzymatycznej oraz wapnia zwiększa mobilność tego składnika i jego maksymalne wykorzystanie.
* Lepsze przyswojenie wapnia chroni plantację przed wystąpieniem chorób fizjologicznych w owocach oraz łagodzi objawy już występujące.
* Zwiększa trwałość przechowalniczą i jędrność owoców.
* Podnosi jakości plonu.
Skład:
Wolne aminokwasy ...4,75% (m/m)
Azot całkowity (N) ...5,0% (m/m)
Wapń (CaO) ...8,0% (m/m)
Bor (B) ... 0,2% (m/m)
Zakres stosowania, sposób, terminy i dawki
„L-Amino+ Ca” zawierający w swoim składzie naturalne wolne L-a aminokwasy może być stosowany w warzywnictwie oraz w uprawach roślin sadowniczych.
„L-Amino+ Ca” stosować dolistnie, doglebowo lub za pomocą nawadniania kropelkowego (fertygacja).
„L-Amino+ Ca” to specjalistyczny nawóz przeznaczony do korygowania i zapobiegania niedoborom wapnia i boru.
Uprawy sadownicze
Stosowanie dolistne:
Wykonać 3 do 5 oprysków w sezonie począwszy od fazy zawiązywania owoców. Dodatkowo wykonać oprysk po wystąpieniu stresu.
Dawka nawozu na 1 zabieg: 0,5-1 l nawozu na 100 l wody.
Stosowanie dokorzeniowe:
- podlewanie roślin w dawce 8-15 l/ha w odstępach 2-3 tygodniowych podczas całego owocowania.
Warzywa
Stosowanie dolistne:
Wykonać 2 do 4 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszych liści oraz po wystąpieniu warunków stresowych.
Dawka nawozu na 1 zabieg: 300-600 ml nawozu na 100 l wody.
Stosowanie dokorzeniowe:
- 30-45 l nawozu na ha w odstępach 2-3 tygodniowych podczas całego cyklu w dowolnie dzielonych dawkach.