Rodzaj | Usługi rolnicze i praca |
---|
PRAKTYCZNA INTERPRETACJA WYMOGÓW NORMY ISO 22000 ? DLA PRZEDSIĘBIORSTW ZAJMUJĄCYCH SIĘ PRODUKCJĄ, PRZETWÓRSTWEM, TRANSPORTEM I PRZECHOWALNICTWEM ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH
Szkolenie pozwala poznać efektywne narzędzie kierowania bezpieczeństwem żywności, które skupia się na profesjonalnym zarządzaniu, komunikacji w łańcuchu dostaw, operacyjnych programach wstępnych i planie HACCP.
TERMIN: 14-15 MAJA 2009
MIEJSCE: BIAŁYSTOK
CENA: 650 zł
CEL: Uczestnicy poznają wymagania normy ISO 22000 Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności oraz naucza się je zasadnie interpretować. W trakcie warsztatów nabędą umiejętności tworzenia dokumentacji systemowej oraz rozwiązywania najczęściej występujących trudności przy opracowywaniu i utrzymaniu systemu we własnej organizacji.
ODBIORCY: Kierownictwo zakładu, Pełnomocnicy ds. Jakości, członkowie Zespołu ds. HACCP oraz osoby odpowiedzialne za wdrożenie i utrzymywanie systemu HACCP w swojej firmie.
PROGRAM:
? Cel i zawartość normy ISO 22000
? Porównanie wymagań normy ISO 22000, ISO 9001 i HACCP zgodnie z Codex Alimentarius
? System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, System HACCP, Programy Warunków Wstępnych
? Wymagania dotyczące sporządzania dokumentacji
? Komunikacja wewnątrzzakładowa i zewnętrzna
? Zarządzanie zasobami w organizacji sektora spożywczego
? Zarządzanie sytuacjami kryzysowymi
? Planowanie bezpiecznych wyrobów
? System identyfikowalności
? Audit wewnętrzny
? Utrzymanie i doskonalenie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
KONTAKT
Tel. 085 664 70 15
e-mail asiekanowska@centrumcertyfikacji.pl
Zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu i poszerzenia swojej wiedzy.
Pełna oferta i wniosek zgłoszeniowy na
www.centrumcertyfikacji.pl