Waga do określania skrobi


Waga skrobiowa służąca do procentowego określania zawartości skrobi w ziemniakach. Zasada działania wagi polega na zważeniu porcji ziemniaków w powietrzu, a następnie po zanurzeniu ich w wodzie. Na podstawie pozornej masy próbki (tej zanurzonej w wodzie) wyznaczana jest procentowa zawartość skrobi w ziemniakach. Główną zaletą wagi, jest solidne wykonanie, duża precyzja pomiarów oraz niska cena, biorąc pod uwagę wysoką jakość. Urządzenia tego typu znajdują zastosowanie w firmach przetwarzających ziemniaki, gorzelniach, instytutach oceny odmian roślin itd.

Waga skrobiowa pozwala na:

1. Wyznaczenie zawartości skrobi
2. Wyznaczenie zawartości suchej masy
3. Uwzględnienie poprawki temperatury wody i ziemniaka.

Opcja podłączenia drukarki, PenDriva rejestrującego lub bezpośrednie połączenie z komputerem.

Cena

4 500 zł

66x xxx xxx
Pokaż
Poznań, Wielkopolskie
Pokaż na mapie